„Pe vremuri un pilot putea să facă diferenţa”

Intrebat daca competitia intre pilotii de F1 este mai stransa acum decat la inceputul carierei sale Michael Schumacher a spus ca da.

„Cand am inceput sa alerg, exista tot timpul sansa sa fi mai rapid decat alt pilot si nu doar cu cateva zecimi ci chiar cu o secunda intreaga. De ce? Pentru ca masinile nu erau asa de bine echilibrate din punct de vedere aerodinamic si trebuia sa ai un stil de pilotaj foarte precis. Ca si pilot, aveai atunci mai multe posibilitati tu insuti. Astazi, masinile sunt din punct de vedere aerodinamic stabile si bine echilibrate; fereastra in care tu poti opera acum ca si pilot nu mai este asa de mare” a declarat fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher.

El a adaugat si faptul ca acest lucru nu inseamna ca actualii piloti sunt si cei mai buni, dar admite ca sunt cei mai profesionisti.

„Sunt pilotii din ziua de azi mult mai buni? Tot timpul in Formula 1 au fost cei mai buni piloti. Astazi sunt mai multi „cei mai buni piloti”? Desigur ca am stabilit noi standarde in modul cum lucrez, dar fostii mei colegi ar trebuii sa ajunga sa lucreze perfect si unii ar trebuii sa se adapteze noilor standarde. Diferenta astazi, poate este faptul ca noua generatie a crescut cu aceasi scala de standarde” a incheiat germanul.

La Multi Ani Michael! 44 de ani implineste astazi una din legendele Formulei 1.

 

Un comentariu

  1. Post By daniel

    La multi ani !
    O adevarata legenda !

Comments are closed.