Podeaua mașinii Red Bull a fost declarată în afara regulamentului

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a declarat podeaua masinii RB8 ca fiind ilegala. Aceasta decizie inseamna ca echipa trebuie sa isi schimbe masina inainte de Marele Premiu al Canadei ce va avea loc saptamana viitoare in 8-10 Iunie.

Plangerea a venit ca urmare a faptului ca in masina Red Bul in fata rotilor spate este o deschizatura ce contravine regulamentului tehnic in vigoare.

”Cei de la Red Bull au argumentat ca nu este scris explicit in regulament ca nu poate fi localizata o deschizatura complet inchisa in fata rotilor spate din locul unde coboara caroseria in plan drept pana in dreptul locului unde sta pilotul – pe o distanta de 45cm – aceasta inseamna ca deschizatura poate fi localizata in acest loc” sta scris intr-o nota a FIA.

In nota se continua: ” noi nu suntem de acord cu acest punct de vedere si consideram ca nici o deschizatura nu poate fi localizata in acel loc. Ar fi fost superflua continuarea explicita in regulament in sensul interpretat de cei de la Red Bull”.

Fiindca echipele nu au inaintat un protest oficial la Monaco asa cum a facut Renault in cazul inovatiei Mercedes, cei de la Red Bull isi vor pastra punctele obtinute in cursa de pe circuitul din regat.