Wolff – Hamilton nu a fost suficient de pregătit pentru Austria

Lewis Hamilton a pierdut Marele Premiu al Austriei cu erori cruciale în calificări şi adversarul său în lupta pentru titlul de Formula 1, Nico Rosberg, a meritat să-l bată, potrivit celor spuse de Toto Wolff , şeful celor de la Mercedes.

Hamilton a făcut greșeli pe ambele ture de calificări în segmentul final de la Red Bull Ring , intrând prea larg în virajul numărul 8 la prima tură şi anulând timpul obţinut, din cauza unei rotiri după frânarea la intrarea în virajul 2 pe ultimul tur.

Campionul mondial de Formula 1 din 2008 a revenit pe al doilea loc în cursa de duminică, în spatele coechipierului de la Mercedes, Nico Rosberg, iar şeful echipei sale, Wolff, a spus că a fost cea mai bună clasare pe care Hamilton ar fi putut să o spere, în ciuda faptului că a terminat doar la două secunde în spatele lui Rosberg.

„El a pierdut cursa în calificări”, a spus Wolff.

„Hamilton a recuperat enorm, cu un start nemaipomenit de bun și un foarte bun prim tur, [dar] în toate calculele noastre rezultatul cel mai bun posibil, a fost al doilea, și asta a şi reuşit până la urmă să realizeze.