Joc F1 Manager:
F1 Manager

F1 Manager

„Dacă îl ai pe Dumnezeu de partea ta, totul devine clar.” (Ayrton Senna)

Alonso: „Modul de a conduce în F1 este contrar instinctelor de pilot”

Alonso: „Modul de a conduce în F1 este contrar instinctelor de pilot”

Fernando Alonso a declarat ca nu este multumit de multe lucruri ce privesc Formula 1 din prezent.

„Nu sunt deloc fericit pentru unele lucruri care se întâmplă: niciodată nu se poate conduce masia la limita lor reală, niciodată nu putem ataca la fel de mult cum ne-am dori, deoarece anvelopele nu ne permit să facem acest lucru. Dacă mergi prea tare pneurile se supraîncălzesc și pierdem aderența imediat. Dacă folosim motorul prea mult, dam peste cap parametrii de consum” a declarat dublul campion mondial.

El a mai adaugat: „Pentru a fi rapid in Formula 1 de astăzi, nu trebuie să ataci prea mult, asta e secretul, dar asta e ceva împotriva instinctelor unui pilot de Formula 1. Acesta este motivul pentru care mașinile actuale nu sunt la fel de plăcut de a fi pilotate în comparație cu alte perioade, atunci când regulile tehnice au fost diferite. Această situație nu mă face prea fericit. Eu nu spun ca mașinile actuale sunt mai ușor de condus, dar ele sunt cu siguranță din punct de vedere fizic mai usor de condus si este mai usor a găsi limita mașinii. Asta pentru că înainte, când atacai un viraj, viteza la mijlocul virajului era asa de de mare încât trebuia să ai într-adevăr încredere în mașina ta, sa ai încredere că se va descurca. Cu o aderență mai mica, este mai ușor să găsesti limita virajului respectiv.”

„Inainte, dupa 10 ture parcurse trebuia să faci un masaj de două ore, în timp ce acum se poate conduce 150 de ture și la sfarsit nici macar sa fi transpirat.”

In continuare a marturisit: „Multe lucruri se schimba la anul, deci sa speram ca placerea de a conduce va fi un factor major. Daca vad ca Formula 1 merge intr-o directie gresita cu ceea ce am stiut si ceea ce mi-a placut, atunci voi lua in calcul si alte alternative. Mi se pare interesante cursele de la Le Mans si cursele de la Indianapolis 500, fiind sigurele care se pot compara ca si prestigiu cu Formula 1.”

Alonso in Ungaria in 2006Comentarii prin Facebook

Scrie un mesaj

Comments (1)

  1. Ioan21.07.2016
    Cred ca Alonso stie ce zice, dar daca ar castiga sigur nu ar mai fi asa suparat.